Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Grøn omstilling af transportsektoren, Lemvig den 26. februar

februar 26 @ 13:30 - 18:00

gratis

INVITATION: Klimatorium sætter fokus på grøn omstilling af transportsektoren med deltagelse af transportminister Thomas Danielsen + generalforsamling

 

Den 26. februar kl. 13.30 inviterer Klimatorium – Danmarks internationale klimacenter – til en eftermiddag med fokus på grøn omstilling af transportsektoren, efterfulgt af generalforsamling i Foreningen Klimatorium.

 

Transport spiller en væsentlig rolle for vækst og udvikling – men samtidig står transportsektoren for 25 % af den samlede CO2 udledning i Europa. Der skal fart på omstillingen med alternative løsninger, som kan sikre grøn transport. EU’s mål er at transportområdets CO2 udledning reduceres med 90%, og at godstransport med tog fordobles, senest i 2050.

 

Temaeftermiddagen sætter fokus på grøn omstilling af transportområdet både lokalt, nationalt og internationalt. Bl.a. deltager transportminister Thomas Danielsen med regeringens nationale strategi og også lokale midt- og vestjyske aktører er på programmet.

 

“Der er brug for samarbejde og nye energiformer – det skal ske via internationalt samarbejde, men også gennem lokale initiativer. Den gode historie er, at nye løsninger findes og at udviklingen går stærkt. Lokalt i Midt- og Vestjylland er der mange nye initiativer i gang i forhold til grøn omstilling– også når vi sætter fokus på transport af gods jernbane, vej og skib,” fortæller Lars Nørgård Holmegaard, direktør i Klimatorium.

 

Den Grønne Jyllandskorridor

Dagens program indledes kl. 13.30 med en velkomst fra Klimatoriums direktør, Lars Nørgård Holmegaard. Derefter følger oplæg om projektet Grønn Jyllandskorridor, hvor både norske og danske perspektiver vil blive præsenteret.

 

Den Grønnee Jyllandskorridor har store ambitioner om at fremme en grøn transport igennem Jylland – som en betydningsfuld handelskorridor for varer og gods. Der sættes her særligt fokus på behovet for at flytte godstransport fra lastbiler og veje over på tog, grønne drivmidler til vejtrafikken – og hvordan det midt- og vestjyske område er en central del af løsningen på grøn transportomstilling.
Kl. 14.30 vil der være mini-sessioner, hvor lokale aktører vil præsentere deres arbejde inden for grøn omstilling af transportsektoren.

 

Deltagere vil blandt andet inkludere:
• Midtjyske Jernbaner – Danmarks første batteritog og fremtidsambitioner for tog-gods.
• Thyborøn Havn – arbejdet med den grønne omstilling.
• Skovgaard Energi – brugen af PtX som vej til grønne drivmidler til tung transport og samarbejde med Thyborøn Havn.

 

Kl. 16.00 vil Transportminister Thomas Danielsen holde et oplæg om grøn omstilling af transportsektoren.

 

Elever fra 7.- 9. klasse fra Lemtorpskolen, der har samarbejdet med Klimatorium om grøn transport, vil på dagen desuden deltage for at vise deres bud på, hvordan vi kan skabe forståelse for emnet.
Kl. 17.00 er der åben generalforsamling i Foreningen Klimatorium, efterfulgt af fælles spisning kl. 18.00.

 

Der er brug for tilmelding ift. spisningen. Tilmelding foregår via Klimatoriums hjemmeside: https://klimatorium.dk/groentransport

 

Arrangementet er gratis, og alle er velkomne til at deltage i hele programmet, eller dele af det.

Detaljer

Dato:
februar 26
Tidspunkt:
13:30 - 18:00
Pris:
gratis

Sted

Klimatorium
Haven 8
Lemvig, 7620
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside

Denne side bruger cookies. Ved fortsat brug af denne side, accepterer du vores brug af cookies  Læs mere