Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

FEM Inviterer: Nutidens/fremtidens kraftvarmeværker – en vigtig del af energisystemet

marts 22, 2023 @ 14:45 - 18:00

Kære FEM-medlem

Du inviteres hermed på en spændende eftermiddag med et kig på nutidens og fremtidens kraftvarmeværker. Onsdag den 22. marts 2023 byder Kredsløb på rundvisning og visioner i Lisbjerg i den nordre del af Aarhus. Adressen er Ølstedvej 20 (kør’ efter skorsten!).

Program:

Kl. 14.45-15.00: Ankomst.

Kl. 15.00 – 16.00: Formidler Rasmus Kelm-Hansen giver rundvisning på Kredsløb Energipark Lisbjerg, hvor Kredsløb fortæller om arbejdet med grøn omstilling i fjernvarmen og et kig omkring genbrug. Rundturen går til Kredsløbs halmfyrede kraftvarmeværk og affaldsenergianlæg. Til sammen producerer de to værker cirka 20% af aarhusianernes strøm og 40% af fjernvarmen.

Kl. 16.00 – 17.00: Forretningsudviklingschef Lasse Sørensen fortæller om Kredsløbs planer om at blive klimaneutral for 2030 med mulighed for at blive klimanegativ. Hvilket overordnede planer har Kredsløb sat i gang for at nå det mål? Hvilke grønne teknologier skal bringes i spil? Hør bl.a. om:

  • C02-lagring: Kredsløb vil skabe en af landets største CO2-fangst anlæg i Energipark Lisberg (450.000 tons CO2 årligt). Kredsløb kan have anlægget færdigt og klar til CO2-fangst i 2030, men det vil kræve andre rammevilkår end i dag. Lasse Sørensen fortæller, hvordan Kredsløb vil indfange CO2 fra kraftvarmeværket og affaldsenergianlægget i Energipark Lisbjerg, samt hvad der skal til for, at det bliver til virkelighed.
  • Geotermi: Kredsløb er begyndt at bygge af to ud af syv geotermiske anlæg, som efter planen skal dække 20 pct. af aarhusianernes fjervarmebrug i 2030 svarende til 36.000 husstande. Lasse Sørensen fra Kredsløb giver et indblik i teknologien bag Kredsløbs arbejde med geotermiske fjernvarme samt det potentiale, som teknologien gemmer på.

Kl. 17.00-18.00. Kredsløb byder på let forplejning til Foreningen af Energi- og Miljøjournalister (FEM) og formand Jesper Tornbjerg vil kort fortælle om FEM og de fordele, som medlemskab giver. Hvis du har en kollega eller ven, der gerne vil kigge på kraftvarmeværker og netværke, så tage vedkommende med 😊 Vi er i fuld gang med at udvikle nye initiativer bl.a. i Aarhus, København og Bruxelles.

 

Tilmelding til bestyrelsesmedlem Thomas Kjærulff Torp på tkt@greenpowerdenmark.dksenest mandag den 20. marts kl. 9.00.

 

Mvh Thomas Kjærulff Torp, FEM’s bestyrelse

 

PS. Arrangementet er til citat. Kredsløb beder dog om, at eventuelle citater fra dagens indlæg og rundvisning sendes til tjek for at undgå misforståelser og faktuelle fejl. Citater kan sendes til presse@kredslob.dk. Det samme gælder supplerende spørgsmål.

Detaljer

Dato:
marts 22, 2023
Tidspunkt:
14:45 - 18:00
Begivenhed Kategori:

Arrangører

Foreningen af Energi- og Miljøjournalister
Kredsløb

Sted

Kredsløb
Ølstedvej 20
Aarhus, 8200 Danmark
+ Google Maps

Denne side bruger cookies. Ved fortsat brug af denne side, accepterer du vores brug af cookies  Læs mere