Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

 Det Nationale Klimatopmøde, Lemvig, 21.-22. august

august 21 @ 09:00 - august 22 @ 15:00

Gratis

INVITATION

Klimatorium afholder for femte år i træk Det Nationale Klimatopmøde 2024, der foregår d. 21.-22. august. Et topmøde, der samler eksperter på tværs af landet for at diskutere klimaudfordringer og -løsninger.

Klimatilpasning er årets tema

Til Det Nationale Klimatopmøde 2024 vil fagpersoner over hele landet mødes i Klimatorium – Danmarks internationale klimacenter – for at gå fra viden til handling og skabe dialog på tværs af brancher, sektorer og geografiske områder.

Klimatopmødet sætter i år særligt fokus på klimatilpasning og omfavner emner som varslingssystemer, udfordringer med grundvandsstigninger, borgerinddragelse og regulativer, der spænder ben.

Programmet foregår over to dage og byder på i alt 28 oplægs- og debatrunder. Deltagere, der skal på scenen, er bl.a. Sebastian Mernild (SDU Climate Cluster), Martin Lidegaard (Radikale Venstre), Lars Kaalund (Kommunernes Landsforening), Stine D. Arensbach (Rethink), Karsten Arnbjerg-Nielsen (DMI), Astrid Nørgaard Friis (Grundfos) og Carlo Sass Sørensen (Kystdirektoratet).

Det er gratis at deltage i Det Nationale Klimatopmøde 2024. Der forventes ca. 500 fysiske deltagere til topmødet, samt et stort antal online-deltagere. Topmødet er målrettet fagfolk, der beskæftiger sig med klimatilpasning, men interesserede borgere og andre er velkomne til at være en del af samtalen.

Programmet: Mangfoldige perspektiver på klimatilpasning

Det Nationale Klimatopmødes program dækker forskellige aspekter af klimatilpasning og vil have fokus på såvel kyster, byer og det åbne land.

Eksempler på oplæg til topmødet er:

  • Keynote: Et klimatilpasset Danmark, hvordan? Lars Kaalund fra KL vil diskutere handlingerne bag Klimatilpasningsplan 1.
  • Kommunale klimahandlingsplaner: Erfaringer fra Danmarks 98 kommuner og DK2020 samarbejdet.
  • Forskning og byernes udfordringer: UCCRN’s nyeste forskning om byernes klimatilpasning.
  • Nature based solutions: Blå-grønne løsninger fra New York City og økonomiske perspektiver.
  • Infrastruktur og fremtidssikring: Hvordan fremtidssikrer vi vores infrastruktur mod stigende vandmængder?
  • Kystnære byer og fremtidig byplanlægning: Kystdirektoratets bud på byplanlægning for at beskytte mod oversvømmelser.
  • Globalt perspektiv: Ghana: John Kingsley Krugu præsenterer Afrikas udfordringer og muligheder i samarbejde med dansk erhvervsliv.

De 28 oplæg og debatrunder til Klimatopmødet er blevet programsat for at inspirere fagpersoner over hele landet med gode eksempler og ny viden fra både indland og udland. Samtidigt skal programmet åbne op for at deltagere undervejs kan udveksle ideer, erfaringer og løsninger – og opdage nye samarbejdsmuligheder.

Der er brug for handling

Klimatilpasning er på manges læber, og det er der god grund til. Året 2023 satte nye rekorder på både nationalt og globalt plan. Danmark oplevede den højeste januar-temperatur nogensinde på 12,6 grader og den vådeste januar. Vi gik fra den mest solrige juni med tørke til den vådeste juli. Grundvandsspejlet er højt, og den historiske stormflod den 20. oktober, hvor vandstanden nåede 216 cm, understreger behovet for øjeblikkelig handling.

Den 23. oktober 2023 blev Klimatilpasningsplan 1 præsenteret, som skal lægge grundstenene for et mere modstandsdygtigt Danmark. Men som stormfloden viste tre dage efter, står vi over for store udfordringer, der kræver mange perspektiver for optimal beskyttelse.

Det Nationale Klimatopmøde arrangeres af Klimatorium – Danmarks internationale klimacenter – i samarbejde med Lemvig Kommune og Region Midtjylland.

Klimatopmødet vil igen i år blive styret af Nina Bendixen, vejrvært og klimaformidler. Nina deler i år moderator-rollen sammen med Ida Ebbensgaard, journalist, ordstyrer og tidligere chefredaktør på Zetland.

For yderligere information og tilmelding til Det Nationale Klimatopmøde, besøg www.klimatorium.dk/ktm24

Journalister, der ønsker at være til stede ved klimatopmødet, er velkommen til at kontakte presseansvarlig Christian Mehlsen:

 

chme@klimatorium.dk

+45 20 28 47 66

Detaljer

Start:
august 21 @ 09:00
Slut:
august 22 @ 15:00
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategori:
Hjemmeside:
https://klimatorium.dk/ktm24/

Sted

Klimatorium
Haven 8
Lemvig, 7620
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside

Denne side bruger cookies. Ved fortsat brug af denne side, accepterer du vores brug af cookies  Læs mere